donderdag 18 augustus 2016

Walnotentaart met een vleugje koffie

Ik heb eigenlijk nog nooit een walnotentaart op, laat staan een walnotentaart met koffie. Maar zoals gewoonlijk heb ik dit toch maar eens uitgeprobeerd en wat is hij lekker! Het is een taart met heerlijke smaken. Wel wat apart, koffie in een taart, maar in combinatie met walnoten moet je het ook eens proeven. In deze taart gebruik ik als vulling mascarpone, en ook dat is weer een smaak die in deze taart goed past. Mascarpone is eigenlijk een heel jonge kaas, en wordt vrij vaak gebruikt in taarten. Ik bak er niet zo vaak mee, omdat het ook duur is en vaak goed te vervangen door iets anders. Deze taart wordt dus wel een aardig prijsje, met die walnoten en koffie. Maar voor een feestje is dit de perfecte taart! Wachten tot je verjaardag dus en bakken maar!

Ingredi├źnten voor 12-14 personen:

Voor het deeg:
- 180 gram zachte boter
- 180 gram suiker
- 3 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl espressopoeder, opgelost in
1 el heet water
- 60 gram walnoten

Voor de vulling:
- 250 gram mascarpone
- 85 gram poedersuiker
- 1,5 tl espressopoeder, opgelost in
1,5 tl heet water
- Halve walnoten, als garnering

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm ( 24 cm ├ś) met bakpapier en vet in met boter.  Snijd de walnoten in kleine stukjes.
2. Klop de boter en suiker in een kom luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel het erdoor samen met de walnoten en koffie. Verdeel het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
3. Bak de taart in 30-35 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat afkoelen op een rooster. Snijd de bodem daarna horizontaal doormidden.
4. Zeef de poedersuiker boven de mascarpone en klop het samen met de koffie tot een romige massa. Besmeer de ene bodem met iets minder dan de helft van de mascarpone. Leg hierop de andere bodem en besmeer de taart rondom met de rest van de mascarpone. Garneer de taart met de halve walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen