donderdag 7 juli 2016

Slagroomschnitt

En weer een recept… uit het boek van Heel Holland Bakt! Er staan zo veel recepten in waarvan ik er heel veel nog wil maken! Eigenlijk is dit gewoon een biscuittaart met slagroom, maar dan niet rond maar rechthoekig. Het is heel simpel om te maken; eerst bak je de cake, vervolgend vul je hem en maak je hem aan de buitenkant mooi. Hoe deze slagroomschnitt smaakt? In één woord: verrukkelijk! Nog lekkerder dan dat je hem koopt uit de winkel… Het leuke is dat je zelf de jam en het fruit dat je gebruikt, bepaald. In dit recept heb ik aardbeienjam met aardbeien gebruikt. Ook heb ik op de bovenkant wat chocolade geraspt, dat vond ik er leuk uit zien. In het ‘echte’ recept wordt er 75 gram amandelschaafsel gebruikt. Omdat amandelschaafsel best duur is, heb ik het gewoon met 40 gram gedaan. En dat was eigenlijk prima, het bedekte de zijkant helemaal. Dus veel vrijheid in dit recept, veel plezier ermee!

Ingrediënten voor ca. 12 personen:

Voor het biscuitdeeg:
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- een snufje zout
- 90 gram bloem
- 1 el maïzena

Voor de vulling en garnering:
- 40 gram amandelschaafsel
- 500 ml slagroom
- 40 gram poedersuiker
- 4 el jam naar keuze
- Fruit naar keuze
- Chocolade

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter.
2. Klop de eieren met de suiker en het zout au-bain-marie met een mixer in 10 minuten bijna wit en luchtig. Neem de kom van de pan en zeef de bloem en de maïzena boven het beslag. Spatel alles zo luchtig mogelijk door elkaar. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen op een rooster. Stort hem dan op het rooster en laat helemaal afkoelen.
3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat het afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
4. Snijd de cake indien nodig recht. Snijd hem dan horizontaal in drie lagen. Bestrijk de onderste laag royaal met slagroom. Leg de tweede laag erop en bestrijk met jam naar keuze. Dek af met de derde laag en bestrijk de hele taart rondom met een laag slagroom. Bedek de zijkant helemaal met amandelschaafsel. Spuit met een spuitzak de overige slagroom op de bovenkant en garneer met fruit naar keuze. Rasp erboven eventueel chocolade.

2 opmerkingen:

  1. Hoi, bedankt voor het delen van je recept.
    Is dit voor een 30 cm. cakeblik?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, ja dit is inderdaad voor een 30 cm cakeblik!

    BeantwoordenVerwijderen