Ingrediƫnten voor 16 broodjes:
- 520 gram patentbloem
- 8 gram droge gist
- 50 ml lauw water
- 60 gram zachte boter
- 60 gram suiker
- 250 ml melk
- 1 tl zout
- 1 ei, losgeklopt
Voor de vulling:
- 225 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram zachte boter
- 1 el kaneel
Bereiding
1. Los de gist op in het lauwe water en laat het even staan. Doe de boter, suiker, melk en zout (allemaal op kamertemperatuur) bij elkaar in een kom en roer even door. Voeg dan het losgeklopte ei toe en meng nog een keer goed. Voeg nu het gistmengsel beetje bij beetje toe en zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Voeg nu de bloem toe en mix dit 8 minuten met een mixer met deeghaken. Dek nu de beslagkom af met plasticfolie en laat het 60 minuten rijzen.
2. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 50 x 30 cm. Besmeer de lap met de boter. Meng nu de basterdsuiker met de kaneel en bedek de hele lap ermee. Nu rol je de lap op vanaf de korte kant. Snijd de rol in 16 stukken en leg deze plat naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met plasticfolie en laat nog 60 minuten rijzen.
3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Haal het plasticfolie van de ovenschaal af en bak de broodjes gaar en goudbruin in ca. 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten