zaterdag 21 mei 2016

Havermoutkoekjes met chocolade

Iets gezonds met iets minder gezonds :). Havermout met chocolade, een heerlijke combinatie! En tussendoor proef je ook nog een vleugje kaneel…. Loop het water je al in de mond? Bij mij in ieder geval wel! Veel meer is er volgens mij niet over dit recept te zeggen, behalve dat je zulke koekjes  gerust kunt weggeven als cadeautje. Het zal zeker gewaardeerd worden!

Ingrediƫnten voor ca. 20 koekjes:

- 125 gram havermout
- 45 gram pure chocolade
- 115 gram zachte boter
- 110 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram suiker
- 1 ei
- ½ tl vanillearoma
- 100 gram bloem
- ½ tl zuiveringszout (baking soda)
- 2 tl kaneel
- een snufje zout
- ½ tl bakpoeder

Bereiding

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.
2. Maal de havermout fijn met een blender of staafmixer. Giet het daarna over in een kom.
3. Klop de boter, bruine basterdsuiker en suiker in een andere kom dan de havermout romig met een mixer. Voeg het ei en de vanillearoma toe totdat het helemaal is opgenomen.
4. Meng de bloem, kaneel, zuiveringszout, bakpoeder en het zout samen in een aparte kom.  Voeg het daarna aan het botermengsel toe en mix het nog even totdat het goed gemengd is. Smelt nu de chocolade au-bain-marie en kneed dat samen met de havermout door het beslag.
5. Maak van het beslag kleine balletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat en zet ze dan in de oven.
6. Bak de havermoutkoekjes gaar in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze hierna een paar minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens helemaal afkoelen op het rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen