dinsdag 10 mei 2016

Biscuitrol

En hier istie dan! Mmm… de biscuitrol is nog beter gelukt dan dat ik had gedacht! Dit wilde ik al heel lang maken, maar er kwam niet echt iets van eigenlijk. Totdat ik zag dat het zondag Moederdag was! En ja hoor… het idee was geboren :). Uiteindelijk is het deze rol geworden: een vulling van frambozen (rood :)) met slagroom, en op de bovenkant gesmolten witte chocolade met hartjes! Perfect cadeau voor je moeder toch? Of voor jezelf natuurlijk, nu Moederdag voorbij is! Trouwens, ik reken deze biscuitrol wel bij de categorie gebak!

Ingrediënten voor ca. 10 personen:
 
Voor het deeg:
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling:
- 250 gram slagroom
- 2 el suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 250 gram frambozen

Voor de garnering:
- 75 gram witte chocolade
- eventueel (hartjes)strooisel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vouw van bakpapier een soort ondiepe bakvorm van 33 x 23 cm.
2. Doe de eieren en suiker in een kom en mix het samen tot een schuimig en licht mengsel. Het mengsel moet een spoor vormen op het oppervlak als je de mixer (zet hem natuurlijk eerst even uit!) een stukje optilt. Zeef nu het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het glad met een paletmes.
3. Bak de biscuitcake 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat hij mooi bruin is geworden.
4. Bestrooi een theedoek met suiker en haal het biscuit uit de oven. Leg het omgekeerd op de theedoek en trek het bakpapier eraf. Snijd de randen mooi recht af en maak nu een inkeping in het biscuit op 2,5 cm van een van de korte uiteinden. Snijd de cake niet helemaal door.
5. Laat het biscuit afkoelen en klop ondertussen de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf. Bestrijk het biscuit met slagroom en verdeel daarover de frambozen.
6. Rol het biscuit voorzichtig op vanaf de kant met de inkeping. Zet de biscuitrol nu een halfuur in de koelkast.
7. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Pak de biscuitrol uit de koelkast en doop telkens een vork in de gesmolten chocolade. Beweeg die vork heen en weer over de rol. Als je hiermee klaar bent, kun je eventueel iets over de chocolade heen strooien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten