zaterdag 2 april 2016

Prei-champignontaart

Hartige taart! Supersimpel en heel lekker. Voor deze heb je wel van alles nodig, maar dit zijn dingen die je meestal wel in huis hebt. Dit is weer eens wat anders, met mascarpone. Het is een vette roomkaas, eigenlijk een soort dikke kwark. In taarten wordt het ook heel vaak gebruikt. Maar in deze hartige taart is het ook heel lekker! In andere hartige taarten gebruikte ik wel eens crème fraîche met eieren. Of soms slagroom met eieren. En bij de spinazie-yoghurtquiche feta met Griekse yoghurt. Als je voor dit recept alleen geen mascarpone in huis hebt, kun je het dus ook vervangen door iets anders. Maar mascarpone geeft wel een beetje een romige kaassmaak, erg lekker!

Ingrediënten voor 5/6 personen:

- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el tijm
- 2 el olijfolie
- 4 preien
- 250 gram champignons
- 250 gram mascarpone
- 2 eieren
- 1 el citroensap
- 3 grote tomaten
- 100 gram oude geraspte kaas

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de onderkant.
2. Snijd de ui in kleine stukjes en hak het teentje knoflook fijn. Pak een grote koekenpan en doe er de olijfolie in. Bak de ui, het teentje knoflook en de tijm totdat de ui zacht geworden is.
3. Maak de preien schoon en snijd deze in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de prei en champignons toe aan de ui en bak het totdat de prei zacht geworden is. Dit duurt ca. 10 tot 15 minuten.
4. Meng de mascarpone met de eieren en het citroensap. Mix het zo nodig met de staafmixer. Breng de mascarpone op smaak met zout en peper.
5. Schep de prei en ui in de ovenschaal. Giet hierover de mascarponemengsel. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze erbovenop. Strooi hierover de geraspte kaas.
6. Bak de taart in ca. 30 in de voorverwarmde oven gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten