maandag 4 april 2016

Perzikenplaatcake

Een heel simpel recept, en heel handig voor als je iets moet bakken voor een hele groep! Het is zo gedaan, en smaakt heerlijk met die perziken. Waarschijnlijk wil iedereen het recept hebben :). Je kunt ook ander fruit hiervoor gebruiken, als dat liever hebt. Ik koop gewoon een blik perziken uit de winkel, net zo handig!  Let op: de oven moet echt koud zijn! Vaak verwarm je de oven voor bij recepten, maar hier wordt de cake veel mooier als het in een koude oven gaat. Een nadeel is dat je hiervoor wel per se een combinatieoven moet hebben...

Ingrediƫnten voor ca. 20 stukken:

- 250 gram zachte boter
- 250 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 groot blik perziken (iets minder, haal er ongeveer 2 uit)

 Bereiding

1. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker.
2. Roer de eieren er een voor een door en spatel het bakmeel er geleidelijk doorheen.
3. Schep ten slotte de in stukjes gesneden perziken erdoorheen.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel het beslag erover en strijk de bovenkant glad.
5. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Bak de cake op de combinatie hetelucht 210°C en magnetron 180 watt in ca. 18 minuten goudbruin en gaar.
6. Snijd de cake in stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen