zaterdag 2 april 2016

Kokospetitfours

Petitfours, maar dan met chocolade en kokos. Een geniaal idee, al zeg ik het zelf :). Deze petitfours zijn heerlijk als je van kokos houdt. Je bent er wel even mee bezig om het te maken, maar dan heb je ook wat! Natuurlijk kun je er ook andere vormpjes van maken dan vierkantjes, alleen ben je dan nog wat langer bezig :). En haal je er waarschijnlijk minder uit. De vulling bestaat uit botercrème met kokos. De boter moet echt op kamertemperatuur zijn! Leg het een kwartier van tevoren uit de koelkast. 

Voor het deeg:
- 60 gram bloem
- 30 gram maïzena
- 3 eieren
- een snufje zout
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el cacaopoeder

Voor de vulling:
- 120 gram boter (op kamertemperatuur!)
- 120 gram poedersuiker
- 40 gram kokosrasp
- 1 zakje vanillesuiker

Voor de garnering:
- 90 gram chocolade
- ca. 20 gram kokosrasp
- 14 cakevormpjes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vouw bakpapier tot een soort bakblik van 24 x 28 cm. Meng de bloem met de maïzena en de cacao. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf en voeg het zout, de suiker en de vanillesuiker geleidelijk toe. Roer de eierdooiers er op lage stand een voor een door. Zeef het bloemmengsel over de eiermassa en klop het er met de garde luchtig doorheen. Strijk het deeg met een paletmes glad in het bakblik. Let op dat de bovenkant vlak is en de zijkanten netjes zijn. Bak het deeg in 10 tot 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
2. Bestrooi een theedoek met suiker. Stort het biscuit erop en trek het bakpapier eraf. Laat het biscuit afkoelen. Snijd de plak rondom recht af. Snijd het biscuit in 3 repen van 8 x 28 cm.
3. Mix de boter (op kamertemperatuur!) met de poedersuiker, vanillesuiker en kokosrasp tot een romige crème. Pak een biscuitreep en smeer er een laag crème op. Leg daarbovenop een tweede reep en bestrijk die ook met de botercrème. Leg de derde reep erbovenop. Zet het geheel in de koelkast en leg er een broodplank op om het te verzwaren. Laat het 2 uur in de koelkast staan.
4. Snijd de grote plak in vierkantjes van 4 bij 4 cm. Je haalt er 14 petitfours uit.
5. Smelt de chocolade au-bain-marie. Haal elke keer een petitfour eerst door de chocolade en vervolgens door de kokosrasp. Als je dit bij elke petitfour gedaan hebt, kun je ze in de cakevormpjes zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten