woensdag 13 april 2016

Kokoskoekjes

Dit recept heb ik van rutgerbakt.nl. Echt een site om aan te raden! Er staan heel leuke recepten op, en ik ben van plan om er heel veel te gaan proberen :). Deze kokoskoekjes zagen er wel leuk en lekker uit, dus ik ben gelijk aan de slag gegaan! Het nadeel hiervan is dat je wel drie (of als je grote bakplaten hebt, twee) bakplaten nodig hebt! Ik heb het in twee keer gebakken, anders is de helft gaar en de andere helft niet. Ook zo onhandig… Maar het is de moeite zeker waard! Het resultaat zijn prachtige goudbruine en knapperige koekjes. Vooral de nasmaak is heerlijk… Je hebt zeker nog wel voor een kwartier een kokossmaak in je mond! :) Dus… kokosliefhebbers, bakken maar!

Ingrediƫnten voor ca. 35 koekjes:

- 175 gram boter, op kamertemperatuur
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 1 tl vanillearoma
- een snufje zout
- 125 gram bloem
- 100 gram kokosrasp

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed twee of drie bakplaten met bakpapier.
2. Doe de boter, basterdsuiker, het ei, vanillearoma en zout in een kom en mix dit in een paar minuten tot een romig geheel. Mix daarna de bloem en kokosrasp erdoor totdat je een mooi deeg hebt.
3. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een druif en leg ze op de bakplaat met een aantal cm ruimte ertussen. Leg hierop een stuk bakpapier en druk de balletjes plat totdat ze een doorsnede hebben van ongeveer 6 cm. Verwijder voorzichtig het bovenste bakpapier en bak de koekjes in ca. 10 minuten licht goudbruin en gaar. Laat de koekjes hierna afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen