zaterdag 30 april 2016

Gevulde eieren

Gevulde eieren zijn heel leuk om op een verjaardag op tafel te zetten. Ik kan je vertellen dat ze binnen 1 minuut op zijn! Zelf kreeg ik niet eens de kans om er een te proeven J. Trouwens, dat is niet waar… Ik had het van tevoren al gedaan! Het is echt heel leuk om te maken en je hebt er niet eens zo veel voor nodig! En als je niet genoeg eieren hebt maak je er gewoon wat minder. En andersom ook natuurlijk: als je van je eieren af wilt of veel personen op bezoek krijgt, verdubbel het recept dan gewoon! Het eigeel moet je trouwens heel voorzichtig uit het ei halen, het scheurt snel. Ik heb dit voorzichtig met een lepel gedaan.

Ingrediƫnten voor 12 gevulde eieren:

- 6 eieren
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- een snufje peper
- een snufje zout
- paprikapoeder

Bereiding

1. Vul een pannetje met water en leg de eieren erin. Zorg ervoor dat de eieren onder water liggen. Breng het water aan de kook, en laat de eieren vanaf dat moment ca. 6 minuten koken. Laat hierna de eieren schrikken door ze in koud water onder te dompelen. Pel de eieren en snijd ze in de lengte door.
2. Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, mosterd, zout en peper. Meng dit goed door elkaar met een vork.
3. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het weer terug in de eieren. Bestooi hierna elk ei met een snufje paprikapoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten