maandag 18 april 2016

Chocolademousse-vlaflip

Niks is leuker dan een heerlijk toetje maken! Hierbij kun je alles wat je lekker vindt erin gooien. Vlaflips zijn het makkelijkst. Laagje voor laagje, om het er zo leuk mogelijk uit te laten zien! Deze keer heb ik er ook een bijzonder laagje bij gedaan. Chocolademousse! Luchtig geklopt eiwit met slagroom en gesmolten chocolade… Mmm!

Ingrediƫnten voor minstens 4 vlaflips:

- Volle yoghurt
- 150 gram pure chocolade
- 1 el suiker
- Een paar druppels citroensap
- 250 ml slagroom
- 3 eiwitten
- een snufje zout
- Een paar aardbeien

Bereiding

1. Schenk in elk glas een laagje yoghurt.
2. Klop de slagroom stijf. Verwarm de suiker en citroenrasp kort. Klop de eiwitten met het zout stijf en voeg ondertussen de gesmolten suiker erbij. Smelt de chocolade au-bain-marie en mix het door de slagroom heen. Spatel hier de stijve eiwitten weer doorheen. Verdeel de chocolademousse over de glazen.
3. Snijd de kroontjes van de aardbeien af en maak ze schoon. Snijd ze in kleine stukjes en verdeel het over de glazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen