maandag 18 april 2016

Biscuittaart met aardbeien

Eigenlijk een heel simpele biscuittaart met aardbeien, maar toch heerlijk! Dit is een ideale taart voor als je niet heel veel tijd hebt. Natuurlijk, je staat er wel een halfuurtje voor in de keuken, maar vergeleken met andere taarten is dat niet lang. Ik weet zeker dat iedereen hem lekker vindt! In combinatie met de slagroom en een laag poedersuiker bovenop, heeft deze biscuittaart wel wat weg van soesjes. Als je liever ander fruit hebt dan aardbeien, kun je het vervangen door ander fruit. Zorg er wel voor dat je het eigeel en de eiwitten lang genoeg klopt, zodat het lekker luchtig blijft!

Ingrediënten voor ca. 14 stukken:

Voor het biscuitdeeg:

- 6 eieren
- 200 gram suiker
- 75 gram bloem
- rasp van 1 citroen
- 75 gram maïzena

Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- 250 gram aardbeien
- 1 zakje slagroomversteviger

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm (26 cm Ø) in met boter.
2. Splits alle eieren. Mix het eigeel met de citroenrasp en 2/3 deel van de suiker luchtig. Dit kan wel even duren, je moet stoppen als je heel kleine belletjes ziet ontstaan. Mix daarna met een schone mixer de rest van de suiker met het eiwit stijf. Schep het eiwit door het eigeelmengsel. Meng de maïzena met de bloem en zeef deze boven het eiermengsel. Schep het meel er voorzichtig doorheen; als je gaat roeren wordt de cake minder luchtig. Giet het mengsel in de springvorm en bak de biscuittaart gaar in ca. 25 minuten. Controleer met een satéprikker of de binnenkant gaar is.
3. Als de cake helemaal goed is afgekoeld, kun je hem voorzichtig dwars doormidden snijden. Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf en bestrijk beide doorgesneden helften van de cake hiermee. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de onderste helft van de cake. Leg hierop de bovenste helft. Zeef eventueel wat poedersuiker over de bovenkant heen. Bewaar de taart in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten