maandag 28 maart 2016

Speculaas-appelcake

Eigenlijk is dit een heel gewone cake, maar dan met speculaaskruiden en appel. Vandaar de naam :). Het is een lekkere cake, alleen moet je oppassen dat hij niet helemaal uit elkaar valt want dat gebeurt heel snel. Lekker bij de koffie of om cadeau te geven!

Ingrediƫnten voor 1 cake:

- 250 gram suiker
- 250 gram zachte boter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 5 theelepels speculaaskruiden
- 2 appels
- 1 theelepel kaneel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm in met boter.
2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Roer de kaneel door de appel heen.
3. Mix de suiker en de zachte boter tot een romig en glad mengsel. Voeg 1/3 van het bakmeel toe en mix goed door. Voeg de eieren toe en mix tot een glad beslag. Voeg het overige meel en de speculaaskruiden toe en mix goed door. Meng nu de stukjes appel met een lepel door het beslag en schep het beslag in de cakevorm.
4. Bak de cake in 85 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen