maandag 21 maart 2016

Oreo's

Ja, ze zijn net echt! Oreo's zijn heel leuke koekjes. Niet alleen om op te eten, maar ook om te bakken! Je bent er wel heel lang mee bezig trouwens, ik heb hiervoor echt een middag in de keuken gestaan, en had nogal zere voeten daarna :). Maar als je het zonder stempel doet, ben je wel korter bezig natuurlijk. Ze zijn wel iets anders dan oreo's uit de winkel, maar lijken er erg op. Als je die al lekker vindt, zou ik deze zeker uitproberen!

Ingrediënten voor ca. 35 oreo’s:

Voor het deeg:
- 260 gram patentbloem
- 5 gram bakpoeder
- 40 cacaopoeder
- een snufje zout
- 110 gram zachte boter
- 170 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 15 gram melk
- 50 gram pure chocolade
- 1 zakje vanillesuiker

Voor de vulling:
- 250 gram poedersuiker
- 50 gram zachte boter
- 30 gram melk
- 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

1. Klop de zachte boter met het ei tot een gladde massa. Voeg hieraan de basterdsuiker, melk en het zakje vanillesuiker toe en klop weer goed tot een glad beslag. Zeef hierna de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het snufje zout erdoor. Kneed alles goed door elkaar. Rasp de chocolade en kneed dat er ook doorheen. Wikkel het deeg in plastic folie en zet het ca. 30 minuten in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van ca. 3 mm. Druk rondjes uit het deeg en versier ze naar wens door er een koekstempel in te drukken. Leg de koekjes op een bakplaat (het zijn heel veel koekjes, dus misschien is het nodig om ze in 2 keer te bakken). Bak de koekjes in ca. 12 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 175°C. Haal hierna de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
3. Maak de vulling door de poedersuiker met de zachte boter, melk en het zakje vanillesuiker tot een glad mengsel te kloppen. Smeer een laagje crème op de helft van de koekjes, en druk de overige koekjes dan op de bovenkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen