zaterdag 19 maart 2016

Brownies

Deze brownies worden heel vaak bij een high tea gebruikt. Ze zijn er ook ideaal voor! Je kunt ze zo klein snijden als je zelf wilt en ze smaken heerlijk. Soms worden er ook nog noten toegevoegd, dit zou je eventueel ook kunnen doen. Maar voor als je het lekker en simpel wilt, is dit recept heel handig. O ja, je kunt het ook bakken in een siliconen vorm. Bijvoorbeeld die van de Action, die zijn hier heel geschikt voor. Maar natuurlijk kan het ook in een gewone ovenschaal.

Ingrediƫnten voor 10-12 stukken:

- 90 gram boter
- 120 pure chocolade
- 2 eieren
- 225 gram donkerbruine basterdsuiker
- 90 gram bloem

Bereiding

1. Vet een ovenschaal/vorm in met boter.
2. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
3. Smelt de boter en chocolade in de magnetron of au bain-marie en laat het mengsel afkoelen.
4. Klop de eieren in een kommetje los. Doe de eieren en daarna de suiker en de bloem bij de gesmolten boter en chocolade in een pannetje. Roer alles snel door elkaar en giet het beslag in de ingevette ovenschaal.
5. Bak de brownie in ca. 30 minuten. De bovenkant moet krokant zijn, maar de binnenkant mag zacht blijven. Laat hem daarna afkoelen en snijd de brownie in 10-12 kleine brownies.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen