maandag 14 maart 2016

Appeltaart met griesmeel

Appeltaart met griesmeel! Lijkt misschien een vieze combinatie, maar het is echt heel lekker! Het is weer eens wat anders dan de standaard appeltaart. Hier snijd je de appels niet in stukjes maar je raspt ze. Hierdoor is de taart zo laag. Je hoeft bij deze taart helemaal niet te kneden of mixen! Heel simpel dus. Het is een kwestie van appel raspen en een paar dingen door elkaar roeren. Vervolgens maak je een appeltaart die uit laagjes bestaat. Hij is echt heel lekker! En volgens mij ook gezond...

Ingredi├źnten voor 14 personen:

- 100 gram bloem
- 140 gram griesmeel
- 200 gram suiker
- 4 appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el kaneel
- 90 gram boter

Bereiding

1. Bekleed een springvorm (24 cm ├ś) met bakpapier en vet de randen in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Roer de bloem, griesmeel en  160 gram suiker door elkaar in een kom. Schil de appels en rasp ze daarna. Meng  de geraspte appels met de overgebleven suiker, de kaneel en het zakje vanillesuiker.
3. Doe 1/3 van het bloemmengsel in de springvorm. Verdeel hierover de helft van de geraspte appels. Strooi hierover weer 1/3 van het bloemmengsel en vervolgens de rest van de appels. Hierover komt het laatste van het bloemmengsel.
4. Maak met behulp van een kaasschaaf dunne plakjes van de boter en bedek er de bovenkant van de taart mee.
5. Bak de taart gaar in 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen