vrijdag 11 maart 2016

Appel-havermouttaart

Weer een taart! Misschien lijkt dit een gewone appeltaart, maar als je hem proeft praat je wel anders... Eigenlijk zijn de belangrijkste dingen die je proeft havermout en appel. Echt een lekkere taart! Heel simpel om te maken, alleen moet je wel even de tijd nemen om appels te schillen... Ik denk dat deze taart ook wel een gezonde variant is van appeltaart...

Ingredi├źnten voor ca. 16 personen:

- 200 gram boter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram havermout
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 4 appels
- 1 el kaneel

Bereiding

1. Bekleed een springvorm (24 cm ├ś) met bakpapier en vet de randen in met boter.
2. Meng de basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel en de havermout door elkaar. Smelt hierna de boter en kneed er samen met het mengsel een soepel deeg van.
3. Pak de helft van het deeg en bekleed er de springvorm mee.
4. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en roer de kaneel erdoor. Schep het mengsel in de beklede taartvorm.
5. Verkruimel het overgebleven deeg en strooi het over de bovenkant van de taart.
6. Bak de taart in 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen