zaterdag 20 februari 2016

Zachte pindakaaskoekjes

Al eerder heb ik een recept geplaatst van pindakaaskoekjes, maar die waren hard. Deze koekjes smaken heel anders en zijn lekker zacht. Door de kokosrap die erdoor zit krijg je een lekkere smaak. Voor dit koekje moet je wel echt van pindakaas houden. Ze zijn een klein beetje droog, dat komt natuurlijk ook door de pindakaas. Deze koekjes zijn erg leuk om bij de koffie te serveren, door de pindakaas ziet het er heel mooi uit.

Ingrediënten voor ca. 12 koekjes:


- 40 gram pindakaas
- 30 gram geraspte kokos
- 90 gram bruine basterdsuiker
- 40 gram boter
- 1 ei
- 80 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram geroosterde pinda’s

Bereiding

1. Roer de pindakaas, de kokosrasp, de basterdsuiker en de boter tot een romige massa. Voeg daarna het ei toe en roer het erdoor.
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en kneed door het pindakaasmengsel.
3. Vorm balletjes van het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken. Verdeel daarna de pinda’s over de balletjes en druk ze licht aan.
4. Bak de koekjes gaar in ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen