zaterdag 6 februari 2016

Witlof-aardappeltaart

Zo, nu een recept wat je kunt koken! Deze heb ik van de Albert Heijn, maar wel iets aangepast. Je kunt dit recept maken in een springvorm, maar ook gerust in een ovenschaal. Alleen heb je dan misschien wat meer plakjes deeg voor hartige taart nodig. Ik vind hartige taarten altijd handig om te maken. Het is makkelijk, snel gedaan en je kunt er eigenlijk alles door gooien wat je maar lekker vindt! Dus ga maar eens op zoek naar jouw favoriete ingrediënten!
  
Ingrediënten voor 5/6 personen:

- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 500 gram aardappelen
- 600 gram witlof
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 3 eieren
- 250 ml slagroom (1 bekertje)
- 125 gram gerookt ontbijtspek
- peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het ontdooide deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
2. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 minuten in water met zout. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.
3. Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en snijd het in kleine stukjes. Snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Doe de losgeklopte eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng er het witlof en de aardappelen door en schep in de vorm. Bedek met het spek.
4. Bak de taart ca. 35 minuten in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.

Bewaartip: Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Laat de afgebakken taart afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Warm de taart op de dag zelf ca. 20 minuten op in een voorverwarmde oven op 160°C.

Bereidingstijd: 40 min.
Oventijd: 35 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen