donderdag 25 februari 2016

Spinazie-yoghurtquiche

Het klinkt misschien heel vies, spinazie met yoghurt, maar het is echt lekker! Deze quiche kun je als hoofdgerecht doen, en je hoeft er niet per se vlees bij te braden want dit vult al genoeg. Je bent er niet al te lang mee bezig, maar hebt wel een aantal dingen nodig. Zoals feta, schapen - en geitenkaas. En Griekse yoghurt. Als je het niet al te zout wilt, kun je de oude kaas veranderen in jonge kaas of gewoon wat minder als garnering gebruiken. Weer eens wat anders! Natuurlijk kun je ook een andere groente gebruiken dan spinazie. En als je geen Griekse yoghurt in huis hebt, kun je het ook doen met 150 ml volle yoghurt. En in plaats van feta kun je ook geraspte kaas gebruiken, al geeft de feta wel een lekkere smaak erbij.

Ingrediënten voor 6/7 personen:

- 120 gram bloem
+ extra om te bestuiven
- snufje zout
- 60 gram boter, koud en in blokjes
+ boter om in te vetten
- 4 eieren
- 1 el koud water
- 250 gram spekreepjes
- 2 uien
- 1 el peterselie
- 1 el nootmuskaat
- 300 gram spinazie
- 130 gram feta
- 200 ml Griekse yoghurt
- 200 gram geraspte oude kaas

Bereiding

1. Begin met het deeg. Zeef de bloem met het zout. Voeg de blokjes boter toe en ga er met je vingers doorheen totdat je een kruimelig deeg hebt. Doe dan 1 ei en het water erbij. Kneed het tot een soepel deeg en maak er een bol van. Wikkel de bol deeg in folie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Bak de spekreepjes in hun eigen vet. Bak hierin de in kleine stukjes gesneden ui. Voeg de peterselie en de nootmuskaat toe. Voeg hierna de spinazie toe en laat slinken. Laat het in een zeef goed uitlekken.
3. Meng de feta, eieren en yoghurt. Mix als het nodig is nog met de staafmixer. Meng het hierna met de spinazie.
4. Vet een quichevorm in met boter. Pak de bol deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Pak de lap op en bedek er de quichevorm mee.
5. Vul de vorm met het spinaziemengsel en strooi er de oude kaas overheen.
6. Bak de quiche ca. 40 minuten in een oven van 180°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten