zaterdag 6 februari 2016

Spaanse tortilla-ovenschotel met spinazie

Ook al houd je niet van spinazie, zoals ik, zul je dit recept zeker lekker vinden! Vooral de saus erbij maakt het helemaal af. Je kunt dit gewoon in de supermarkt kopen, niks moeilijks dus :). Eigenlijk is dit een heel simpel recept. Ook zit er crème fraîche door, dit is een zure room dat wat extra smaak geeft aan het recept. Je hoeft trouwens niet per se aardappelschijfjes zo te kopen uit de winkel. Je kunt natuurlijk ook gewoon aardappels gaar koken (ca. 25 min.) en ze dan in plakjes snijden. Dit is wel wat ik vaak doe. En als je hier geen zin in hebt, koop je het gewoon kant-en-klaar!


Ingrediënten voor ca. 5 personen:

- 1 rode paprika
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 900 gram aardappelschijfjes (gekookt)
- 450 gram spinazie
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 35 gram mix voor Spaanse tortilla

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes 5 min. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en de ui 2 minuten.
2. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
3. Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en tortillamix erdoor. Schenk dit over de groenten. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: 40 min.
Oventijd: 30 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen