zaterdag 6 februari 2016

Schuimkransjes

Schuimpjes. Heel simpel om te bakken, maar ze staan wel 2 uur in de oven! In dit recept heb je zelf heel veel vrijheid. Je kunt zelf weten hoe groot je ze maakt, op welke manier je ze spuit, wat je door het beslag doet, wat je erbovenop strooit, of je ze garneert met chocolade of niet, en als je dat doet op welke manier. Je hoort het al! Leuk om in dit recept je creativiteit naar voren te laten komen.

Ingrediënten voor ca. 30 schuimpjes:

Voor het schuim:
- 3 eiwitten
- een snufje zout
- 100 gram suiker
- 90 gram poedersuiker

Voor door het schuim:
- 1 el cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- fijngehakte pistachenoten

Bestrooien met:
- Fijngehakte pistachenoten
- Amandelschaafsel
- Gezeefd cacaopoeder

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 100°C.
2. Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze stijf, voeg ondertussen geleidelijk de suiker toe. Spatel de poedersuiker en eventueel een smaakstof naar keuze door het schuim.
3. Doe het schuim in een spuitzak en spuit met een gekarteld spuitmondje kransjes. Bestrooi ze eventueel met een strooisel.
4. Zet de schuimpjes 2 uur in de oven.
5. Je kunt nu de afgekoelde schuimpjes nog door getempereerde chocolade halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen