zaterdag 6 februari 2016

Roze koeken

Roze koeken. Maar dan zonder dat het glazuur gemaakt is van luizen ;). Dit recept heb ik van Koken met Karin. Eigenlijk is het beslag dat je maakt gewoon cupcakebeslag, maar doordat je het hier niet goed laat rijzen, smaakt het naar het deeg van roze koeken. Het glazuur heeft een heel mooie kleur, ik gebruik er frambozen voor. Je kunt gerust diepvriesframbozen gebruiken, want je stampt ze toch fijn. Zorg er dan wel voor dat ze goed ontdooid zijn, anders is het erg lastig om ze fijn te stampen. Wel zijn deze roze koeken een stuk kleiner dan wij die kennen uit de winkel. Maar dat is alleen maar beter voor je! :)

Ingrediënten voor 12 stuks:

Voor de koek:
- 110 gram bloem
- 100 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 citroen(rasp)
- snufje zout
- boter en bloem voor invetten vorm

Voor het glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- 10 frambozen/8 aardbeien

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kwast een muffinvorm (12 holtes) in met boter en bestuif met bloem. Klop met de mixer de boter met de suiker vijf minuten lang zacht en romig. Rasp met een fijne rasp de schil van de schoongeboende citroen erboven en klop erdoor. Voeg nu een voor een de eieren toe blijf kloppen tot elk ei is opgenomen. Zeef de bloem en het zout erboven en spatel erdoor. 2. Vul de muffinvorm tot ca. de helft met het luchtige deeg. Dek af met een vel bakpapier en leg er een platte bakplaat op. Het moeten koekjes worden en geen cakejes. Zet in de oven en bak 18 minuten. Haal de bakplaat en papier eraf en laat ze nog 2-3 minuten verder bakken. Niet te lang, dan worden ze droog. Laat ze helemaal afkoelen.
3. Prak het fruit fijn met een vork, duw door een zeefje om de pitjes tegen te houden. Je hebt nu dik sap. Doe de poedersuiker in een andere kom en roer er net zoveel sap door totdat het een stevig, roze glazuur is. Verdeel direct met de achterkant van een theelepel over de koeken. Laat even opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten