donderdag 30 juni 2016

Pistachehartjes

Nieuw recept! Deze koekjes zijn echt heerlijk! Leuk om voor je geliefde te maken :).  Deze koekjes zijn echt geschikt voor iemand die van liefde en pistachenoten houdt! Je kunt de pistachenoten natuurlijk ook vervangen door een ander soort noten. Alleen noem het dan geen pistachehartjes ;). Ook kun je er een andere vorm van maken, voor als je niet van hartjes houdt. In dit recept staat er dat je er 10 hartjes uit haalt, maar dan heb je wel best grote koekjes. Dus je kunt ze ook gerust een stukje kleiner maken. Ik heb ze voor een klassenfeest gemaakt en ze waren erg geslaagd! Aan de slag dus! (Met liefde gebakken)

Ingrediënten voor 10 hartjes:

- 75 gram pistachenoten (uit de schil)
- 150 gram tarwebloem
- 125 gram poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- een snufje zout
- 100 gram koude boter

Bereiding

1. Maal de pistachenoten fijn. Zeef de bloem boven een kom en roer de fijngemalen noten, 50 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker en het zout erdoor. Kneed hierna de boter met een koele hand door het meel zodat het een deegbal wordt.
2. Pak elke keer een stukje deeg, maak er een rolletje van en leg het daarna in de vorm van een hartje. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gaar in ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
3. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de koekjes met een mengsel van 75 gram poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker. Laat de koekjes helemaal afkoelen en wentel ze door de rest van het poedersuikermengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten