zaterdag 6 februari 2016

Kletskoppen

 Kletskoppen... Toepasselijke naam? Heel leuk om aan iemand cadeau te geven. Het klopt dat de koekjes nog zacht zijn als ze uit de oven komen. Je moet wel kijken of ze goed gaar zijn, anders blijven ze zacht! Ook niet verkeerd hoor, maar kletskoppen horen een half uur nadat ze uit de oven zijn ondertussen wel hard te zijn.

Ingrediënten voor ca. 14 koekjes:

- 50 gram geschaafde amandelen
- 125 gram bruine basterdsuiker
- ½ theelepel kaneel
- een snufje zout
- 60 gram boter
- 50 gram bloem

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de basterdsuiker, de kaneel en het zout in een grote kom en roer goed.
3. Smelt de boter in een steelpannetje.
4. Giet de gesmolten boter in de kom.
5. Meng alles door elkaar met een mixer.
6. Doe nu telkens wat bloem en wat amandelschaafsel erbij en een paar druppels water. Blijft mixen tot er een mooie bol deeg ontstaat.
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
8. Maak met je handen bolletjes ( 1 tot 2 cm dik) van het deeg.
9. Leg de balletjes op de bakplaat, maar zorg ervoor dat ze ca. 8 cm van elkaar af liggen. Druk ze niet plat!
10. Bak de koekjes in 5-7 min. gaar.
11. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
12. Schep ze daarna met een mes heel voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een schaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen