vrijdag 5 februari 2016

Havermoutkoekjes

Deze koekjes lekker, makkelijk en volgens mij ook nog gezond. De laatste tijd bak ik wat vaker met havermout, omdat het erg lekker is en gezond. Deze koekjes heb je zo gemaakt en hoeven maar heel kort in de oven. Dus voor mensen die aan de lijn doen... :)

Ingrediënten voor ca. 12 koekjes:
 
- 30 gram boter
- 50 gram suiker
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker (of 25 gram wit en 25 gram donkerbruin)
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram bloem
- 65 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- een snufje zout

Bereiding

1. Meng de boter, suiker en lichtbruine basterdsuiker (of 25 gram wit en 25 gram donkerbruin) tot een geheel. Voeg dan het ei en de vanillesuiker toe mix tot een egaal mengsel.
2. De bloem, havermout, bakpoeder en zout kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi deeg. Het deeg is nog een beetje plakkerig, maar dat hoort zo.
3. Maak balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken.
4. Bak de havermoutkoekjes in 15 minuten op 190 graden of tot de randjes goudbruin kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen