vrijdag 5 februari 2016

Gevulde kruidnoten

 Misschien een beetje laat met het recept voor kruidnoten, maar niet minder lekker! Eigenlijk zou je deze kruidnoten altijd wel kunnen maken! Ze zijn zo op en erg lekker. Wel is het echt heel veel werk om te maken! Je moet er een middag voor gaan zitten. Leuk als je een keer niks te doen hebt in een vakantie. Want ook al is het midden in de zomer, iedereen lust deze kruidnoten met amandelspijs! Mmm... Smullen maar!

Ingrediënten voor ca. 70 kruidnoten:
 
- 100 gram boter
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 6 el melk
- 175 gram amandelspijs (gemengd met ei volgens de verpakking)

Bereiding

1. Klop de boter en suiker romig in een kom. Eenmaal romig voeg je het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, de melk en het snufje zout toe. Kneed het tot een mooi deeg en laat eventueel rusten in de koelkast.
2. Neem elke keer een klein bolletje amandelspijs en een iets groter bolletje deeg. Druk het deeg plat, leg de spijs erop en vouw het deeg dicht. Draai tot een mooi rond balletje en leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Bak de gevulde kruidnoten op 180 graden in ca. 20 min. gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen