woensdag 23 maart 2016

Chocolade-pistachekoekjes

Iets met pistachenoten en chocolade, iets waar ik dol op ben! Een goed recept voor jou, als je hier ook van houdt. Bakken maar! O ja, het is ook heerlijk om de bak waarin je het hebt gemaakt uit te likken... :)

Ingrediƫnten voor ca. 15 stuks:

- 90 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- een snufje zout
- 60 gram boter, op kamertemperatuur
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 130 gram pure chocolade
- 1 el melk
- 30 gram gemaalde pistachenoten
- 30 gram gehakte pistachenoten
- 50 gram suiker

Bereiding

1. Zeef de bloem boven een kom en roer het bakpoeder en het zout erdoor. Kneed de boter en basterdsuiker goed door elkaar. Voeg het ei  en de vanillesuiker toe en kneed net zolang totdat het goed door elkaar gemengd is. Voeg het meelmengsel toe en kneed dit er ook goed doorheen.
2. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade en de melk toe. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast om het stevig te laten worden.
3. Haal het deeg uit de koelkast en kneed de gemaalde pistachenoten en de suiker er goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier, maak balletjes van het deeg en leg ze met wat ruimte tussen elkaar op de bakplaat. Strooi dan de gehakte pistachenoten op de bovenkant van de balletjes, je hoeft ze niet plat te drukken.
4. Bak de koekjes 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze plat en gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen