vrijdag 12 februari 2016

Appelmoes

En hier het recept voor appelmoes! Als je een heerlijke geur in huis wilt, zou je beslist appelmoes moeten maken! Bij het eten is appelmoes heerlijk om erbij te serveren. Het staat ook nog eens leuk op tafel en je zult overladen worden met complimentjes!

Ingrediënten voor 1 pot(je):

- 4 grote, friszure appels (Jonagold, Elstar, Goudreinet)
- 2 eetlepels suiker
- kopje water (ca. 150 ml)
- 1 theelepel kaneel (naar smaak)
- een pot

Bereiding

1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een hoge pan met een dikke bodem. Voeg een kopje water toe en strooi er suiker over. Breng langzaam aan de kook en roer af en toe. Na ca. 12 minuten vallen de stukjes vanzelf uit elkaar. Dan is de appelmoes klaar. Haal van het vuur en roer nog even flink door. Proef en voeg zo nodig nog wat suiker toe en naar smaak kaneel.
2. Doe de nog hete appelmoes in een pot (van tevoren heet afgespoeld of uitgekookt). Zet daarna de pot ondersteboven neer en wacht tot het is afgekoeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen