zaterdag 30 januari 2016

Pindakaaskoekjes

Wauw, deze koekjes zijn goed gelukt! Dit zijn pindakaaskoekjes, dat geeft misschien een heel vies idee. Toch heb ik deze koekjes uitgeprobeerd en lekker dat ze zijn! Echt verrukkelijk! Zelfs mensen die niet van pindakaas houden, lusten zeker te weten deze koekjes. Wel ga je er misschien een beetje uit je mond van stinken :). Zorg er dus voor dat je kauwgom of tandpasta bij je hebt! :) Ik heb een keer deze koekjes mee naar school genomen om uit delen. Heel grappig, heel veel mensen durfden het niet aan vanwege de pindakaas. Er waren er ook bij die het wel een vies idee vonden, maar het toch hebben geproefd. En lekker dat ze de koekjes vonden! Zelfs mijn docenten vonden ze heel erg geslaagd en aten ze met smaak op. Haal die pindakaas dus maar eens tevoorschijn!

Ingredi├źnten voor ca. 14 koekjes:

- 220 gram pindakaas
- 150 gram suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel

Bereiding

1. Meng de pindakaas en suiker in een kom. In een andere kom meng je het ei, vanillesuiker, bakpoeder en kaneel door elkaar.
2. Voeg de mengsels bij elkaar en kneed dit tot een dik koekdeeg. Het is geen standaard koekjesdeeg, dit ziet er wat vettiger en soepeler uit.
3. Draai balletjes van het deeg en plaats op een aantal cm afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Met een vork druk je de balletjes iets platter en maak je een ruitpatroon in het deeg.
4. Bak de koekjes in ca. 12 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170°C. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten