zaterdag 30 januari 2016

Pindakaascake

En weer iets met pindakaas! Na die koekjes dacht ik: dit moet ik vaker doen, iets met pindakaas maken! De pindakaaskoekjes waren namelijk erg goed bevallen, vandaar deze cake. Deze cake is erg lekker, en de pindakaassmaak proef je goed. Wel is het misschien iets aan de droge kant, vandaar dat je bij deze cake een lekker kopje thee moet nemen! Kan niet beter toch? Lekker kletsen met je vriendin, kopje thee en deze heerlijke zelfgemaakte cake! 

Ingrediënten voor 1 cake:
- 200 gram boter
- 50 gram pindakaas
- 200 gram suiker
- 5 eieren
- 250 zelfrijzend bakmeel
- 50 gram pinda’s, gezouten en gehakt


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170°C.
2. Meng de boter met de pindakaas en klop tot crème. Voeg de suiker eraan toe. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door.
3. Voeg het bakmeel en de pinda’s toe. Meng alles goed en giet het beslag in de ingevette cakevorm.
4. Bak de cake in de voorverwarmde oven 90 min. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen