woensdag 27 januari 2016

Kokoskoek

Dit recept heb ik gekregen van een paar vriendinnen. Het is simpel om te maken, en heerlijk als je van kokos houdt! Het lijkt van de buitenkant wel wat op boterkoek, alleen teken ik hier nooit een rastermotief in. Dat is toch meer iets voor boterkoek :) De binnenkant is lekker smeuïg, en de kokossmaak komt er goed in naar voren. Dit is leuk om te maken als je niet zo veel tijd hebt, maar toch iets lekkers voor een aantal mensen wilt maken! Eet smakelijk!

Ingrediënten voor ca. 12 stukken:
 
- 125 gram gemalen kokos
- 200 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 2 el melk
- een snufje zout
- een tl citroensap/rasp

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Vet een boterkoekvorm in.
3. Kneed de boter, suiker en kokos.
4. Voeg daarna het ei, de melk, het zout en de citroensap/rasp toe.
5. Kneed als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor.
6. Doe het deeg in de boterkoekvorm en verdeel deze gelijkmatig.
7. Bak de kokoskoek gaar in ca. 30 minuten.

1 opmerking:

  1. Top dat je 'm lekker vindt! Is tie ook:)
    Zeker aan te bevelen..

    BeantwoordenVerwijderen